Frydenlundudgravningen midt i september 2011

De sidste par uger har vi bl.a. gravet i en stenlægning, der ligger placeret midt i det langhøjsanlæg, vi først har lokaliseret her i sensommeren. Det er det anlæg, som er indrammet af fundamentsgrøfter. Udgravningen har været meget generet af den megen regn og blæst, som gør arbejdet meget besværligt. Når der foreligger resultater, vil jeg orientere nærmere om dette anlæg.

I går mandag begyndte vi at grave i en mulig facadegrøft, som er omtalt i indlæg fra den 25. juni i år. Fasadegrøften ligger i den vestlige ende af den først fundne langhøj. Sådanne fasadegrøfter er en anlægstype, der ofte findes sammen med de tidligneolitiske langhøje, og som regel markerer de højenes østlige afslutning. I fasadegrøfterne findes spor efter en række kraftige stolper, der er sat i grøften og skoet med store sten. I grøfterne kan der også være placeret lerkar, eller dele heraf. På Frydenlund er grøften dog lagt i den vestlige afslutning af langhøjen.

Ved gravningen ses det at stenene i grøften mindst tre steder synes lagt på en måde, så det kan have støttet kraftige stolper. Vi har sat et party-telt op over stenlægningen, så vi kan grave uforstyrret af regnen, men ikke af blæsten, som har været kraftig de sidste par dage.

Den mulige fasadegrøft placeret i vestdelen af langhøj 1. Man ser de store sten, som synes at have støttet nogle kraftige stolper.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Mike Pitts – Digging Deeper

thinking about archaeology

Frydenlundsarup's Blog

Arkæologiske undersøgelser af megalit anlæg ved Sarup, Fyn, Danmark

Bones Don't Lie

Current News in Mortuary Archaeology and Bioarchaeology

Martins Museumsblog

observationer om museet og formidling

Fredede fortidsminder

Tilsyn med fortidsminder i Østjylland

%d bloggers like this: