Nye anlæg fundet på Frydenlund

Ved dagens udgravning har vi især arbejdet i den vestlige del af det centrale anlæg. Her er der tidligere registreret nogle stenlægninger, og en tværrække af spor efter små pæle.

Under stenlægningen har vi fundet en rektangulær mørk plet, der ligger i anlæggets længderetning. Anlægget vil blive udgravet på et senere tidspunkt. Tæt herved har vi et mørkfarvet kulturlag. Jorden herfra tager vi med hjem til flotering, dvs. jorden kommer i vand, hvorved det der er lettere end vand, f.eks. trækul og forkullede korn, flyder ovenpå. Der er herfra taget mange prøver, og i én af dem har vi fundet over 50 forkullede korn af emmer og nøgen byg. Det ser ud til, at vi herfra får et stort materiale af forkullede korn, der må hører til blandt de ældste vi har fra Danmark. Prøver af kornet sendes nu til 14C-datering og andet overdrages til ph.d.-studerende Marie Kanstrup til isotopanalyser.

Stenlægningen længst mod vest synes at dække over en såkaldt facadegrøft. Det er en konstruktion, der er sat i gavlen af langhøjen, som regel i øst, men her dog i vest. I grøften, der kan været fyldt med mange sten, kan der have stået kraftige stolper og evt. lerkar. Vejret i dag var for tørt til, at vi kunne grave i denne evt. facade. Udgravningen venter til efter sommerferien.

Udgravningsholdet i færd med at grave i den centrale og vestlige del af langhøjen. Vi ser her tydelige spor efter en pælerække - ved pantografen, og en større rektangulær grube. Deltagerne er fra venstre: Camilla Bjarnø, Leif Dybmose, Søren Bjarnø og Arne Aakær Rasmussen. Bag Arne ses stenlægningen der evt. dækket over en facadegrøft. Gert Larsen var fraværende i dag og billedet er taget af Niels H. Andersen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Mike Pitts – Digging Deeper

thinking about archaeology

Frydenlundsarup's Blog

Arkæologiske undersøgelser af megalit anlæg ved Sarup, Fyn, Danmark

Bones Don't Lie

Current News in Mortuary Archaeology and Bioarchaeology

Martins Museumsblog

observationer om museet og formidling

Fredede fortidsminder

Tilsyn med fortidsminder i Østjylland

%d bloggers like this: