Udgravningen slut for i år

I sidste uge afsluttede vi årets udgravning på Frydenlund. Vejret er ved at være koldt, blæsende og vådt, hvorfor vi synes det er bedst at slutte nu og så fortsætte engang omkring Påske 2011. De spændende fund og anlæg vil lide unødigt, dersom vi forsatte endnu en måned.

Ved årets undersøgelse er der kommet mange spændende fund og iagttagelser. Jeg er begyndt at registrere fundene, der nu kommer i data-basen sammen med de 9.685 fund, der allerede er registreret. Fundene er registreret under 4.219 enkeltnumre, idet der kan være flere oldsager knyttet til et nummer.

Fundmaterialet ser meget rent ud, dvs. det synes ikke iblandet andre stenalderfund. Jeg kan ikke forestille mig andet end at fundet her vil få betydning for studier af den sene del af tidlig tragtbægerkultur, dvs. tiden omkring 3.600 f.Kr., eller et par hundrede år før Sarup I blev konstrueret. Frydenlund kan således fortælle en del om den tid der gik forud og det bliver spændede at få hold på det.

Det er min plan på denn blog fortløbende at orientere om bearbejdningen af fundmaterialet, ligesom jeg vil orientere om andre tiltag omkring denne plads og Sarupprojektet. Jeg kan da fortælle, at jeg i går havde besøg af norsk radio program 2, der vil lave en 1-times udsendelse om Sarup.

På bloggen her har der indtil nu været 6.141 besøgende. Et tal som jeg synes er forbavsende stort og viser at der trods alt er nogle, som er interesseret. Tak for jeres interesse.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Mike Pitts – Digging Deeper

thinking about archaeology

Frydenlundsarup's Blog

Arkæologiske undersøgelser af megalit anlæg ved Sarup, Fyn, Danmark

Bones Don't Lie

Current News in Mortuary Archaeology and Bioarchaeology

Martins Museumsblog

observationer om museet og formidling

Fredede fortidsminder

Tilsyn med fortidsminder i Østjylland

%d bloggers like this: