Tatyana Smekalova på nye jagtmarker ved Snave

Siden tirsdag den 31. august og sluttende mandag den 6. september foretager Tatyana Smekalova fra Moesgård Museum en magnetomeropmåling på en mark vest for Snave på Sydvestfyn. Ud fra Original 1 kort fra ca 1800, studier af luftfotografier og de nye Lidarscanninger har vi en formodning om, at der her på en 5 ha stor mark findes en serie tomter af megalitanlæg, foruden et fredet dyssekammer lokaliseret midt på marken. De foreløbige resultater, som Tatiana fremsender fortløbende, viser tydeligt, at der er spor efter megalitanlæg. Når det sidste er opmålt, vil resultaterne blive præsenteret på denne blog.

Filmen viser Tatiana med sin opmålervogn på marken ved Snave den 1. september. Marken er inddelt i felter på 50×50 meter, hvoraf hun kan nå cirka fem på en arbejdsdag. Vi ser desuden vores to gæster fra Holland samt Camilla Bjarnø, der forsøger at finde ildskørnede flintsten og sandstensfliser, som der er en del af på marken.

Der er desværre ikke så meget at skrive om vores udgravning på Frydenlund. Det skyldes, at vi på museet har haft besøgende, som vi måtte give vores opmærksomhed.  De besøgende kom fra Hunenbedmuseet i Borger, der ligger i den nordøstlige del af Holland. Museet her er specialmuseum for tragtbægerkultur og megalitanlæg. Årsagen til besøget er, at de gerne vil lave en særudstilling om vores arbejde i Sarupområdet, og især om Saruppladsen. Hunenbedmuseet er et meget spændende museum med cirka 100.000 besøgende om året. Jeg kan kun anbefale, at man besøger museet, hvis man skulle komme forbi den del af Holland. Fra Århus er der kun 6 timers kørsel derned, så det er overkommeligt.

Reklamer

One Response to Tatyana Smekalova på nye jagtmarker ved Snave

  1. tabz siger:

    Hi, this weekend is pleasant designed for me, for the reason that this point in time i am reading this enormous informative article
    here at my residence.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Mike Pitts – Digging Deeper

thinking about archaeology

Frydenlundsarup's Blog

Arkæologiske undersøgelser af megalit anlæg ved Sarup, Fyn, Danmark

Bones Don't Lie

Current News in Mortuary Archaeology and Bioarchaeology

Martins Museumsblog

observationer om museet og formidling

Fredede fortidsminder

Tilsyn med fortidsminder i Østjylland

%d bloggers like this: